kokenmetjanneke 

Voeding & Gezondheid

Voor een goede gezondheid is het belangrijk zo natuurlijk en gevarieerd mogelijk te eten, voldoende te bewegen en een positieve levenshouding te hebben. Heel veel (welvaarts)ziektes zijn het gevolg van een verkeerde levensstijl en onvolwaardige voeding en de oorzaak is lang niet altijd erfelijkheid of tegenslag, zoals vaak beweerd wordt.

We moeten terug naar natuurlijke, gezonde voeding. Hieronder verstaan we: groenten, fruit, gezonde vetten en granen. Er wordt veel geld uitgegeven en tijd besteed aan ons uiterlijk, maar de binnenkant, “onze motor” verwaarlozen wij. We doen het niet bewust, maar door het grote aanbod in de supermarkten en de misleidende reclame van de zogenaamde gezonde producten, zoals kant-en-klare maaltijden, light-frisdranken en cholesterolverlagende producten,weten we niet meer wat nu goed of slecht is.

We krijgen dagelijks te veel E-nummers, conserveringsmiddelen en kleurstoffen, kortgezegd te veel gifstoffen binnen. Daar komen nog eens de schadelijke stoffen van buitenaf bij, zoals elektrosmog, straling van onze mobiele telefoons, elektrische lattenbodems, dekens en waterbedden. Al deze zaken bij elkaar zorgen ervoor dat zich langzamerhand gezondheidsproblemen voordoen. Gelukkig beginnen steeds meer mensen te beseffen dat goede voeding toch wel heel belangrijk is voor ons lichaam. Bent u zich ook bewust van het belang van goede voeding en houdt u ervan om te koken? Dan bent u welkom op een kookavond waar uitsluitend gezonde producten worden gebruikt. We sluiten de avond af met een gezamenlijke maaltijd.

 

Voor meer informatie over de cursus Voeding & Gezondheid kunt u contact met ons opnemen.

 

kokenmetjannekepagina

Copyright © 2013. All Rights Reserved.