gezonde voedingGelukkig raken we steeds meer bekend met het feit dat voeding en kanker iets met elkaar te maken hebben. Als we onze levensstijl zouden aanpassen dan zou een groot percentage van ziekte kunnen verdwijnen of voorkomen kunnen worden.

Een andere levensstijl er op na houden is voor velen niet makkelijk. We worden beïnvloed door de moderne media waarin allerlei producten gepromoot worden onder het motto: ‘Heel gezond en snel klaar’. Het smaakt meestal nog lekker ook en er staat vaak op de verpakking dat het vol vitamines en mineralen zit. In heel veel gevallen is juist het tegendeel waar. Al deze aangeboden zogenaamde ‘gezonde’ producten zijn bewerkt met onder andere conserveringsmiddelen, E- nummers en veel geraffineerde suikers, geur-, kleur- en smaakstoffen, zout of ze zijn verhit of gepasteuriseerd.

Juist deze toevoegingen en bewerkingen zorgen er voor dat het lichaam verzuurd (dit begrip wordt later in de tekst uitgelegd) en dat er veel lichaamseigen stoffen nodig zijn om deze lichaamsvreemde stoffen op te ruimen. Hierdoor wordt het lichaam langzaam leeg geroofd van goede stoffen, zodat we ziek worden.

 

Klachten die hierdoor kunnen ontstaan zijn:
- Hart- en vaatproblemen;
- Bloeddruk- en bloedcirculatieproblemen;
- Chronische vermoeidheidsklachten;
- Vergeetachtigheid of mist in het hoofd;
- Darm- en buikklachten (spijsverteringsproblemen);
- Concentratie-, leer- en leesproblemen;
- Prikkelbaarheid, zenuwachtigheid;
- Migraine;
- Depressieve klachten;
- Burn-out;
- Diabetes;
- Reuma, jicht- en gewrichtsklachten;
- Allergische reacties;
- Onvruchtbaarheid en miskramen;
- Overgewicht;
- Kanker;
- Allerlei ontstekingen: Keel-, neus-, oor- en
bijholte-ontstekingen, urineweginfecties etc.;
- Huidklachten: droge huid, eczeem.

 

Ook ontstaan er door deze verkeerde voeding problemen in de slokdarm, de maag, de dunne darm en de dikke darm. Het verteringsproces wordt belemmerd, de darmslijmvliezen worden aangetast en de opname van stoffen (vitamines, mineralen, goede vetten etc.) uit de voeding wordt bemoeilijkt. Hierdoor ontspoort de werking van het immuunsysteem, het vermindert in kracht of valt zelfs lichaamseigen weefsel aan (auto-immuunziektes). Ook ontstaan vaak bloedsuikerschommelingen. Daarnaast krijgen de slechte darmbacteriën en schimmels de overhand omdat de goede bacteriën in de darmen verdwijnen. Verkeerde, ongezonde voeding veroorzaakt ook gasvorming, rotting en gisting in de darmen.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.