Hieronder volgen vier belangrijke oorzaken van allerlei ziekten en kanker.


1. Genegeerde gezondheidsklachten en de oorzaken

Bij preventie van ziekten en kanker is het zeer belangrijk te letten op de signalen die het lichaam zelf afgeeft. In veel gevallen worden deze signalen namelijk genegeerd en worden de symptomen onderdrukt door pijnstillers of andere medicatie. Het is belangrijk om de oorzaak van de klachten op te sporen; zeker bij chronische klachten en ziektes.

Oorzaken van gezondheidsklachten (en daarmee uiteindelijk ook kanker) kunnen zijn:
- Slechte kwaliteit van de voeding (zie boven);
- Roken;
- Medicijngebruik;
- Alcoholgebruik;
- Stress;
- Cosmetica, haarverf, haarlak, deodorants, parfums, gezichtscrèmes, tandpasta, zeep, shampoo;
- Pilgebruik;
- Straling van onder andere computer, mobiele telefoon, decttelefoon, waterbed, elektrische deken;
- Scanapparatuur van politie, brandweer, ziekenauto, hoogspanningsmasten en kabels in de grond, transformatorhuisjes, mp3-speler, inductiekookplaten, magnetron, aardstralen en bepaalde wekkerradio’s;
- Uitstoot van Co2 en andere stoffen door het verkeer en fabrieken;
- Genotmiddelen zoals chips, koffie, frisdranken, koek, snoep, gebak;
- Het verblijven op verzuurde of giftige grond.
- Slechte kwaliteit drinkwater.

 

2. Verzuring van het lichaam

Veel van bovengenoemde oorzaken zorgen er voor dat het lichaam verzuurt. Door verzuring ontstaan vaak klachten en ziektes. Het bloed van het lichaam heeft als het goed is een PH-waarde van 7,35 tot 7,45. Het regulatiesysteem van het lichaam zal er alles aan doen om deze waarde te behouden. Door verzurend voedsel te eten, allerlei genotsmiddelen te gebruiken en allerlei andere oorzaken zoals medicijnen, cosmetica gemaakt van niet natuurlijke basisstoffen, straling en stress wordt het voor het lichaam steeds moeilijker om de PH-waarde van het bloed binnen deze grenswaarden te houden. Het regulatiesysteem gaat hierdoor de basische stoffen uit het lichaam roven om toch maar de PH-waarde goed te kunnen houden. Stoffen die hiervoor nodig zijn worden dan uit de bloedvaten, gewrichten, botten, spieren, haarwortels, tanden en darmen gehaald. Door deze beroving ontstaat verzwakking en versnelde degeneratie van het lichaam, met als resultaat ziektes, chronische aandoeningen en uiteindelijk vaak kanker.

 

3. De medische wereld

Ondanks de optimale medische wetenschap die we in Nederland hebben èn de uiterst moderne technologie in de ziekenhuizen, behoort Nederland tot de landen waar kanker relatief veel voorkomt. Internationaal staat Nederland op de 12e plaats. In de minder ontwikkelde landen leeft men dichter bij de natuur en gebruikt men ook vaak de echte en onbewerkte natuurproducten zoals granen en peulvruchten, waardoor kanker minder tot nauwelijks voorkomt. In Nederland hebben veel specialisten, artsen en therapeuten weinig kennis van goede voeding en wat dit doet met de gezondheid. Er wordt helaas nagenoeg geen aandacht aan dit aspect besteed in de diverse opleidingen tot basisarts, huisarts of specialist. Kennis van operatieve ingrepen, medicijngebruik en supplementen verstrekken is er voldoende, maar aan de basis van alles, Dé Brandstof (voeding), wordt voorbij gegaan. Men is voornamelijk bezig met ‘symptoombestrijding’; de werkelijke en onderliggende oorzaken van ziektes worden niet opgespoord.

 

gezonde-voeding

 

Veel artsen en therapeuten zijn ook te specialistisch opgeleid. Men bekijkt een lichaam in onderdelen zoals een auto bekeken wordt door een monteur. Maar een menselijk lichaam mag en kan niet zo bekeken worden. Het is één geheel en een compleet samenspel van organen, zenuwstelsel, spieren, hormonen en enzymen, vitaminen, mineralen en spoorelementen. Is er een radertje in dit geheel dat niet goed werkt, dan ontstaan er op vele andere plekken problemen. Als bijvoorbeeld de darmen niet goed kunnen werken door diverse oorzaken, kunnen de lever, de alvleesklier, de nieren en het hoofd niet goed functioneren. Het gehele lichaam werkt en functioneert door in- en uitwendige communicatie. Elke cel en elk orgaan staan met elkaar in verbinding; dit geheel wordt aangestuurd door het zenuwstelsel. Als deze communicatie niet goed verloopt krijgen de cellen of de organen niet de juiste opdrachten, waardoor er cellen kunnen ontsporen: ze sterven te snel af, ze blijven te lang in leven, of ze kunnen hun werk niet goed doen. Deze communicatie kan overigens door meerdere oorzaken verstoord worden, met als gevolg de verzuring van het lichaam (zoals al eerder uitgelegd).

Het is daarom van groot belang om te onderzoeken waar de oorzaken liggen van de klachten. Hierdoor kan duidelijk worden hoe mensen van hun gezondheidsklachten en ziektes verlost kunnen worden en hoe verbeteringen kunnen worden aangebracht. Wil men mensen kunnen helpen, dan moet men zelf wel weten wat goede en slechte voeding is en hiernaar leven. Ook moeten mensen gewaarschuwd worden dat onnatuurlijke cosmetica, deodorant, parfum, zeep en shampoo vermeden moeten worden en waarom. Hierbij moet men kunnen aangeven welke producten wel gewenst zijn en waar deze verkocht worden. Helaas is er in het merendeel van de gevallen niet de deskundigheid en de tijd om mensen uitgebreid voor te lichten over het feit dat goede voeding preventief iets kan doen om in veel gevallen ziekte te voorkomen en te behandelen.

 

4. Landbouw en veeteelt

veeteeltDe eindproducten van de landbouw en veeteelt zijn in Nederland helaas niet optimaal. Het gaat meer om topproductie dan om een goede kwaliteit. Denk eens aan alle dieren die nooit buiten komen dus nooit zonlicht zien. Deze dieren krijgen tekorten aan vitamines, mineralen en zeer zeker aan vitamine D. Tegen de tijd dat ze naar de slacht gaan zijn het geen gezonde dieren die echt kwaliteitvlees leveren; ze zitten vaak vol met groeihormonen en antibiotica. Het verschil in kwaliteit is vaak te zien aan de kleur van het vlees. De fabrieks- of productiekip heeft bijvoorbeeld een andere kleur als deze geslacht wordt dan de kip die los op het erf heeft gelopen en letterlijk allerlei voedingsstoffen op heeft kunnen pikken. Dit verschil van kwaliteit gaat overigens ook op voor de eieren. Hetzelfde geldt voor de melkkoe. Hoe vaak komt een koe nog buiten en loopt het dier even lekker in de zon? Daarnaast krijgen de koeien meestal gras of maïs te eten van veel te veel geïnjecteerde grond, wat het hele ecologische systeem in de grond kapot maakt. Terwijl dit microleven juist nodig is om de grassen de goede voedingsstoffen te geven. Is dit microleven er niet, dan verzuurt de grond en willen er alleen nog bepaalde grassen op groeien die zelf dan ook verzuurd zijn. Dat is beslist niet meer het gehele plantenbestand dat nodig is om te zorgen dat de koe de goede voedingsstoffen binnen krijgt om goede kwaliteit melk en vlees te kunnen maken. Als er in een wei geen verschillende planten en grassen staan en er geen molshopen te zien zijn, is dit een teken dat er geen goede microflora aanwezig is in de grond.

 

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.